GUE GUE divecenters
newmap17

 

 

Project Baseline is een initiatief opgestart door Global Underwater Explorers om lokale duikgebieden in kaart te brengen en te beschermen. Onze organisatie bestaat om mensen te ondersteunen die tijd en energie investeren in bewaking van waterkwaliteit en stelt een platform beschikbaar dat een stem geeft aan wateromgevingen die niet of nauwelijks gedocumenteerd worden.

Project Baseline moedigt lokale duikers aan om beeld materiaal te verzamelen, duiken te loggen en gegevens die toch al verzamelt worden voor eigen duiken beschikbaar te stellen en te uploaden naar onze database. Observaties die worden gecatalogiseerd in een toegankelijke en consistente vorm, kunnen worden gebruikt om over tijd een dieper begrip te krijgen van de lokale duikplekken bezocht door alledaagse ontdekkers. We zijn er trots op hiermee onderdeel te zijn van een beweging van amateur wetenschappers die met hun informatie, indien effectief georganiseerd grote invloed kan hebben op een veelvoud van wetenschappelijke of politieke applicaties.

De GUE Documentation Diver opleiding sluit naadloos aan bij de Project Baseline initiatieven. Los van een brede kennis en vaardigheden over de basis van project documentatie geeft deze opleiding je een speciale erkenning binnen Project Baseline, deze speciale status geeft de getrainde GUE Doc diver meer waardering voor zijn/haar metingen.

GUE Nederland support Project Baseline met een initiatief in de grotten van de Franse Lot regio.

Meer info: http://www.projectbaseline.org/projects/france/lot-caves

newmap17 newmap17
map2 rec37van14 item1 Sepia8
PBlogo2012small2
Home Opleidingen Agenda Nieuws NLguev5 GUE divecenters